Firma vznikla v říjnu roku 2009 za účelem výroby piva ve vlastním pivovárku. Do října roku 2014 jsme se zabývali prodejem nefiltrovaných a nepasterizovaných piv z několika menších pivovarů a… read more →
Varnsdorfský pivovar Kocour si vytyčil nelehký úkol – ukázat domácímu konzervativnímu pivaři, že pivo nerovná se jen chlazená desítka v lednici, že pivo je víc než český ležák, že pivo… read more →
Chyšské pivo se vaří dle staročeských receptur s použitím nejkvalitnějších českých a moravských sladů, žateckého chmele a přírodní jiskrné vody z Doupovských hor. Naše pivo je přírodního charakteru bez chemických přídavků, filtrace a pasterizace. Všechny naše druhy… read more →
Minipivovar v Jelínkově vile (dříve též zvaný jako Malostránský) byl vystavěn a zprovozněn v průběhu let 2003 – 2004.První vaření piva zde proběhlo na Velký pátek 9. dubna 2004. Pivovar… read more →
Rodinný pivovar ZICHOVEC jsme založili v roce 2012 a pivo se zde vaří od června téhož roku. Impulsem byla nespokojenost s chutí unifikovaných produktů nadnárodních pivovarů a svou roli sehrály… read more →
První zmínky o pivovaru pocházejí z přelomu 13. a 14. století. O stavbě nového pivovaru, stojícího na místě dnešní restaurace, rozhodl tehdejší opat Kašpar Questenberg v roce 1629. V roce… read more →
Pivovar vznikl v roce 2004 v městské části Brno-Žebětín, která se nachází necelé 4km od Masarykova okruhu. Původní varna měla kapacitu 450l a již v roce 2006 se varna rozšířila… read more →
Pivovarský dvůr Zvíkov byl postaven na „zelené louce“. Areál je v blízkosti Orlické přehrady a tvoří ho kromě minipivovaru také restaurace. Pivo se jmenuje dle labutě ve znaku rodu Švamberků,… read more →
Falkon funguje na principu tzv. létajícího (nebo také stěhovavého/kočovného/virtuálního) pivovaru. Nemá tedy vlastní pivovar a své recepty a technologii praktikuje v jiných spřátelených pivovarských provozech. Snaží se nabídnout rozmanité a… read more →
O našem pivovaru Myšlenkou mít malý pivovar s vlastním pivem, jsem se začal zabývat již v roce 1983, tedy v době, kdy nebylo možné vlastnit výrobní prostředky. Cenná odborná praxe… read more →