O našem pivovaru Myšlenkou mít malý pivovar s vlastním pivem, jsem se začal zabývat již v roce 1983, tedy v době, kdy nebylo možné vlastnit výrobní prostředky. Cenná odborná praxe a hezké chvíle prožité v litovelském pivovaru, k tomu poetické filmové zpracování hrabalových Postřižin, bylo tím správným nasměrováním mého srdce. Po několika domácích várkách jsem pochopil, že chci mít malý, ale opravdový profesionální pivovar, kde vše funguje jako v tom velkém. A tak jsem si po mnoha letech svůj sen vyplnil. Při výrobě většiny našich piv používáme české suroviny a osvědčené technologické postupy. Výrobu neurychlujeme chemicky ani časově. Používáme nejlepší slad z hanáckých ječmenů sladovaných na klasických humnech, žatecký chmel, plzeňskou vodu, dvourmutový způsob vaření mladiny, studené vedení hlavního kvašení v otevřených kádích na spilce a dozrávání v ležáckém sklepě při teplotě blízké nule. Vyjímkou při výběru surovin i výrobních postupů jsou piva, která jsou něčím vyjímečná. Jsou to různé druhy většinou speciálních nebo krajových piv.
Čepovaná piva na festivalu: Pilsner Ilgner sv. ležák 12%, žitný stout 12%
Project Details
- Date 29 srpna, 2013
- Tags Pivovary na festivalu 2013, Pivovary na festivalu 2014, Pivovary na festivalu 2015, Pivovary na festivalu 2016, Pivovary na festivalu 2018, Pivovary na festivalu 2019, Pivovary na festivalu 2021, Pivovary na festivalu 2022, Pivovary na festivalu 2023